Thursday, May 22, 2014

Conflict in Literature


Posters of this comic (and most every other comic on my site) can be ordered at my shop.

21 comments:

Sumana Roy said...

:D

Anonymous said...

amazing !

jamsco said...

Does anyone have any examples of "Man Vs Author"?

(not necessarily your) Uncle Skip, said...

I'm tempted to say anything by Ayn Rand might be an example of man v. author.

Grant said...

@jamsco: Kurt Vonnegut's "Breakfast of Champions"

Eliza B. said...

What about women?

Anonymous said...

The People of Paper by Salvador Plascencia is an excellent example of Man vs. Author. In the novel, the characters declare war on the author and attempt to block the author and readers from viewing their lives by covering the pages with large blocks of ink. It is quite effective.

Anonymous said...

Great and truthful illustration!
Btw, film Stranger than Fiction (2006) is the example of Man vs. Author.

Davo said...

ahahah man vs reality is the best.
for that guy who ask for examples of man vs author you have Augusto, main character of Miguel de Unamuno's "Niebla" (Mist) or the mutiple metafiction characters in Rodrigo Fresan's "Los Jardines de Kengsington" (Gardens of Kengsington) based in the story of Peter Pan's creation. in the celuloid you have the popular film "Stranger than fiction" or the animation "Rejected". now i have to read that Vonnegut.

faizal abd fathi said...

steady!

Anonymous said...

Man vs Author

Sophie's World

PLP said...

Achilles of Homer's Iliad fulfills one or two of the "classical" conflicts (man vs. man; perhaps also man vs. god); but more crucial to the epic are its two "modern" conflicts (man vs. society and man vs. self).

One might also make the case that Odysseus in the Odyssey exemplifies all three "classical" conflicts and the first two "modern" conflicts. I'm not sure about the "postmodern" conflicts, but he usurps Homer's position as poet (does this count as man vs. author?) and in so doing refashions reality (does this count as man vs. reality?).

Unknown said...

@jamsco Sophie's World would be the obvious example of man vs author.

Anonymous said...

@jamsco My favorite example of Man vs Author is: If on a winter's night a traveler from Italo Calvino.
Actually is Reader vs Author :-)

Anonymous said...

What dies man Vs. No god mean?
Or
Man Vs. Reality?

こまさふぁりーな said...

"MAN vs AUTHOR" means, i guess, "MAN vs WRITING WORDS".

Julián said...

I'd say Niebla (Mist as is usually translated to english) by Miguel de Unamuno would be the best example of Man vs Author.

Anonymous said...

Mr Snider unfortunately missed the point of Postmodernism and forgot to replace "man" with "people".

Anonymous said...

I would really recommend using the term "person" instead of "man". More inclusive!

DegenhardtD4 said...

Giving something to true nature that will make your work more easy to transcribe to your own ideas, looking forward to have more ideas and instances. statement of purpose for masters degree

Thy Nguyen said...

Nguyên nhân và biểu hiện của bệnh huyết trắng ở phụ nửHuyết trắng là một bệnh phụ khoa chỉ gặp ở phụ nữ chúng ta, hầu hết các chị em đều ít quan tâm về bệnh này vì nghĩ sẽ không sao,
Bệnh xuất huyết não là gì?Xuất huyết não là tình trạng xảy ra khi một mạch máu nằm trong não bị vỡ ra khiến máu chảy vào các nhu mô não.
Uống dầu oliu có tốt không ?Dầu oliu được biết như một thần dược trong làm đẹp và rất tốt cho sức khỏe, tuy nhiên bạn đã sử dụng đúng cách chưa?
Đậu nành có tác dụng gì?Đậu nành thực nguyên liệu có thể nói chế biến ra nhiều món ăn, nước uống vô cùng tuyệt vời đối với sức khỏe, những tác dụng của đậu nành mang lại không chỉ là nguồn năng lượng mà còn có nhiều công dụng khác
Trà xanh nguyên chất có tác dụng gì?Với bài viết Trà xanh nguyên chất có tác dụng gì? Hi vọng mang lại cho bạn nhiều thông tin, kiến thức hữu ích.
Cách làm hải sâm biển ngâm rượuHải sâm là thực phẩm rất tốt cho sức khỏe. Hải sâm thường dùng ngâm rượu, làm thuốc hay các món ăn hấp dẫn.
Cách làm bánh ú troChắc hẳn trong số chúng ta ai cũng đã từng thử qua món này, nhưng liệu bạn đã biết cách làm nên những chiếc bánh như thế này?
Cách gói bánh chưng vuông bằng khuônSự tích trên muốn nhắc nhở con cháu về truyền thống của dân tộc; là lời giải thích ý nghĩa cũng như nguồn cội của Bánh Chưng
Cách gói bánh chưng vuông bằng lá chuốiGói bánh chưng bằng lá chuối tưởng như rất khó với những ai chưa một lần nào bắt tay vào gói, nhưng thực chất cách gói cũng khá đơn giản
Cách làm bánh chưng xanh ngày tếtLà một món ăn đặc trưng không thể thiếu đối với người Việt mỗi dịp Tết đến xuân về, bánh chưng xanh đã trở thành nhịp cầu nối con cháu với tổ tiên, như một thông điệp bày tỏ hồn quê, như sợi dây gắn kết tình người bền chặt trong mỗi gia đình Việt.
Cách làm bánh dày nhân đậu xanhBánh dày nhân đậu xanh là món bánh truyền thống của ẩm thực Việt Nam, đặc biệt là vùng Bắc Bộ, thường dùng dâng cúng tổ tiên trong các dịp lễ hội,